exposanten eurofinish materials

5 redenen om deel te nemen aan Eurofinish + Materials

Wanneer twee beurzen samengaan, biedt dat kansen voor zowel de bezoeker als exposant. Een nieuw publiek, andere bedrijven, een andere omgeving en twee beursconcepten die de krachten bundelen zorgen dan ook voor nieuwe mogelijkheden.

5 bedrijven vertellen waarom zij exposeren op Eurofinish+Materials

Tijdens de kick-off van Eurofinish + Materials op 22 januari j.l. deelden 5 bedrijven hun visie op de beurs en waarom zij zich hebben aangemeld als exposant.   

1. J.J. Bos: ziet kansen voor nieuwe samenwerkingen - Analysetechnieken

Ramon van ’t Hoff van technisch advies- en handelsbureau J.J. BOS benadrukt dat zij al vanaf de eerste editie van Materials van de partij zijn. Ze weten dus maar al te goed waarom ze aanwezig willen zijn op een beurs zoals Eurofinish + Materials 2019.

“Op deze beurs ontmoeten wij niet enkel onze bestaande klanten en meestal ook een aantal prospecten, maar we maken er vooral kennis met interessante professionals. Als de kwaliteit van standhouders en bezoekers hoog is, groeien daar onvermijdelijk nieuwe samenwerkingen uit. Dat is wat Eurofinish + Materials 2019zo interessant maakt.”

Veel kans dat u Ramon ook ontmoet tijdens de Meet&Match die we op de beurs organiseren. Lees er hier alles over

2. TQC Sheen: presenteert nieuwe innovaties op de beurs - Analysetechnieken

Huub van der leeuw van TQC Sheen herinnert zich heel wat edities van Eurofinish. Als producent en leverancier van meetinstrumenten voor de verfindustrie is TQC Sheen dan ook thuis in het speelveld.

“Wij trachten om bij elke beurs waar wij aan deelnemen, uit te pakken met een innovatie. Dat zal ook in mei het geval zijn.Wij verwachten dus heel veel van onze deelname in mei.”

Wist u trouwens dat er op de beursvloer ruim plaats is om innovaties en demonstraties te doen en bij te wonen? Download de exposantenbrochure voor de mogelijkheden.

3. Chemetall: samen werken aan oplossingen voor actuele uitdagingen - Oppervlaktebehandelingen

Dominique Verleysen van Chemetall stelt vast dat er soms wel wat ruis zit op de communicatie tussen de verschillende schakels in de keten.

“Materialen worden ook steeds complexer, met andere eigenschappen dan we soms verwachten. Dat zijn wel de materialen waarop we oppervlaktebehandeling en verbindingstechnieken zullen toepassen. Die evolutie staat trouwens haaks op de evolutie die we in de oppervlaktebehandelingsindustrie zien. Daar streeft men naar vereenvoudiging: alles liefst door één lijn sturen in zo weinig mogelijk stappen, zo ecologisch mogelijk, met zo weinig mogelijk energieverbruik, zo weinig mogelijk chemicaliën en zo gestandaardiseerd mogelijk, maar wel aan een zo hoog mogelijke kwaliteit en een concurrentiële prijs. Dat spanningsveld is onze uitdaging. Daarom is het belangrijk dat we mensen ontmoeten die in datzelfde spanningsveld werken zodat we samen naar oplossingen kunnen zoeken.”

4. Metel: inspelen op concrete problemen en vragen van bezoekers - Materialen

Dennis Wijnants van Metel, dat onder andere gespecialiseerde grondstoffen levert aan de maakindustrie, ging in 2014 voor het eerst als standhouder naar Materials:

“Ik was zelf aangenaam verrast dat bezoekers aan de beurs echt met concrete problemen en vragen kwamen. Ze hebben bijvoorbeeld een materiaal dat steeds scheurt bij een bepaalde temperatuur en zoeken daar een oplossing voor. Ingenieurs komen langs met concrete vragen en we zoeken samen naar een oplossing, nog voordat men begint te tekenen. Dat is erg belangrijk want eens het ontwerpproces in gang gezet is, is het moeilijk om nog veel te wijzigen.”

5. LCS Adhesive Bonding: ontmoet het volledige werkveld - Verbinden

Bezoekers aan Eurofinish + Materials 2019 doorlopen tijdens de beurs alle stappen die nodig zijn om tot een kwalitatief eindproduct te komen. Ook Jan Lambrechts, business manager van LCS Adhesive Bonding is van de partij. Jan is letterlijk en figuurlijk de lijm tussen het vroegere Materials en Eurofinish. LCS is onafhankelijk consultancy en expertisecentrum voor lijmen, ingieten en afdichten.

“Wij vinden ons volledige werkveld op de beurs en ik vermoed dat wij daarin niet de enigen zijn. De beurs is de ideale combinatie voor iedereen die interesse heeft in materialen, oppervlaktebehandeling, verbindingstechnieken en analysetechnieken. Ik kijk er al naar uit!”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Heeft u interesse om ook uw bedrijf te profileren op Eurofinish + Materials?  

Download exposanten brochure