MES2021 1200x627 Innovaties

Ontdek deze innovaties tijdens Materials+Eurofinish+Surface!

Materiaalkunde en oppervlaktetechniek kunnen niet zonder elkaar. Een sterke combinatie tussen de twee specialismen zorgen ervoor om tot een goed en duurzaam eindproduct te komen. Van design- en materiaalkeuzes tot en met analyses en de daadwerkelijke coatingtechnologie. Ontdek het tijdens Materials+Eurofinish+Surface 2021. Graag lichten wij deze innovaties voor u uit:

BALIQ the smooth revolution | Oerlikon Balzers | stand 59
Beitsen / Passiveren met geïntegreerde cleanroom | ADRUU | stand 68
F2 Wide Track Power & Free Floor Conveyor | Railtechniek van Herwijnen | stand 125
Ruimtebesparend Flexi-frame | HangOn | stand 9
Cleaner MM31 | AD Chemicals | stand 76
DRYPRIM | Protech-Oxyplast | stand 114

BALIQ the smooth revolution | Oerlikon Balzers

Slijtagebescherming met revolutionaire eigenschappen, die HiPIMS naar een hoger niveau tilt. Een technologische mijlpaal is bereikt: BALIQ™ - de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Door de voordelen van boog- en sputtertechnologieën te combineren: hoge ionisatie en vrijwel druppelvrije coatings wordt HiPIMS naar een hoger niveau getild. Het resultaat is BALIQ™, een nieuwe familie van slijtvaste, extreem gladde en dichte coatings, voor een uniek spectrum van toepassingen.

Oerlikon Balzers BALIQ TAP ALCRONOS Composing 465px

Beitsen / Passiveren met geïntegreerde cleanroom | ADRUU

Sinds 1 juni is bij ADRUU de nieuwe beits- en passiveerlijn operationeel. Het proces verbetert en verfraait het oppervlak van RVS onderdelen. Tevens wordt de corrosiebestendigheid verbeterd. De lijn is voorzien van meerdere beitsbaden, drie ultrasoonbaden en een geïntegreerde cleanroom om tot een optimaal resultaat te komen. De baden hebben binnen afmetingen van 1000x750x450 mm (LxHxB).

Adruu the metal refinement company 3268293 202172910167 nieuwe beitslijn

F2 Wide Track Power & Free Floor Conveyor | Railtechniek van Herwijnen

Het F2 Wide Track Power & Free vloertransportsysteem is ontworpen voor het stabiel transporteren van producten zoals kunststof auto-onderdelen en aluminium wielen. De brede railconfiguratie in vergelijking met een gewone rail maakt het mogelijk om zwaardere ladingen op een uiterst stabiele manier te transporteren, waardoor de efficiëntie van het productieproces wordt verhoogd.

De breedspoorsystemen van Railtechniek kunnen volledig worden geautomatiseerd. Het F2 breedspoorsysteem kan het product door flash-off zones, spuitcabines, poedercoatingeenheden, waszones, voorbehandelingszones en droog- en uithardingsovens voeren. Het lage profiel van de rupsband betekent ook dat hij ideaal is voor installaties die gebruik maken van pick & place-robots.

Railtechniek van Herwijnen B2.V. 3268123 2021728115841 DSC01328

Ruimtebesparend Flexi-frame | HangOn

Een universeel inzetbaar demontabel ophangframe wat ruimte bespaart tijdens transport en opslag; Flexi-frame. Met een flexibel ontwerp en stabiele constructie is Flexi-frame eenvoudig te gebruiken met bestaande ophangsystemen en kan het u helpen uw coatinglijnen te vullen. 

HangOn BV 3264828 20217211451 Flexi frame HangOn

Cleaner MM31 | AD Chemicals

Binnen een reguliere chemische voorbehandeling bestaat de generieke procesvoering uit ontvetten, beitsen en het aanbrengen van een conversiecoating. De stap ontvetten en beitsen staat praktisch gelijk aan het proces ontvetten en mechanisch voorbehandelen. Na het mechanisch voorbehandelen wordt echter geen meerwaarde aan het metaal toegevoegd zoals dat bij een chemische voorbehandeling het geval is. Door Cleaner MM31 na een mechanische voorbehandeling toe te passen komen de twee werelden samen. Dit resulteert in een rein, coating gereed oppervlak en een kwaliteitsverbetering van het gecoate substraat op zowel corrosiebescherming en lakhechting eigenschappen. Ook biedt het product bescherming tegen vliegroest en onderkruipcorrosie waardoor een verlengde tussenopslag tot 48 uur mogelijk wordt. Cleaner MM31 creëert een op chroom-3 gebaseerde beschermende conversielaag, die op het metaal gevormd wordt door inwerking van chemische stoffen, waarbij het metaal zelf aan de totstandkoming van de laag meewerkt. Deze laag zorgt voor een meer gelijkmatig te coaten metaaloppervlak.

DRYPRIM | Protech-Oxyplast

Dankzij de poeder-in-poedertechnologie, biedt DRYPRIM de voordelen van een tweelaags-coatingsysteem, maar behoeft slechts een moffelcyclus om zijn volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Na het aanbrengen van de twee lagen poeder, worden beide poederlagen tegelijkertijd uitgebakken in dezelfde moffelcyclus. Het grote voordeel van dit twee-in-een systeem is dat het met het regulier, standaard spuitapparatuur aangebracht kan worden. DRYPRIM excelleert in intercoat-adhesie en in superieure corrosiebescherming en kantendekking. Het DRYPRIM systeem past door zijn energie-reductie uitstekend in het green label van Protech-Oxyplast. Het DRYPRIM systeem geeft de beste resultaten met de PE40 lowbake, ontgassende topcoat. Echter kunnen andere topcoats op verzoek getest en goedgekeurd door Protech-Oxyplast.

Protech Oxyplast NV 3264833 2021611141939 OXYPLAST EF26 DOD+PE41

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan op 15 en 16 september naar Materials+Eurofinish+Surface in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch! Registreer uw gratis bezoek hier.